Ingredientai:
2 stiklinės virtų grikių
7 grybai (pvz., pievagrybiai)
1 paprika
1/2 cukinijos
Ypač tyras alyvuogių aliejaus
Pipirai
Šviežios petražolės (pabarstymui)
Gaminimo eiga:
- Suberkite grikius į vandenį ir virkite, kol jie taps minkšti (apie 15-20 minučių).
- Supjaustykite grybus griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite grybus į keptuvę ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir suminkštės (apie 5-7 minutes).
- Supjaustykite papriką, cukiniją mažais gabalėliais. Įdėkite papriką į keptuvę su grybais ir kepkite apie 3-4 minutes. Pridėkite cukiniją ir kepkite dar apie 3-4 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Pagardinkite daržoves pipirais pagal skonį. Pridėkite virtus grikius į keptuvę ir viską gerai sumaišykite. Troškinkite dar kelias minutes, kol viskas bus šilta ir gerai susimaišę.
- Patiekite troškinį su smulkintomis šviežiomis petražolėmis ant viršaus.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!