Džiovintų vaisių ir riešutų saldainiai su imbieru
Saldainiams reikės:
½ stkl. kepintų saulėgrąžų;
½ stkl. kepintų migdolų riešutų;
2 v.š. linų sėmenų;
¾ stkl. minkštų datulių;
2 v.š tarkuoto imbiero;
100 g juodojo šokolado (70-81 proc.);
1 a.š. kokosų sviesto;
1 vnt. laimo sulčių;
tarkuotos žievelės;
riešutų trupinių;
migdolo ar kokosų drožlių ar goji uogų |papuošimui.
Gaminimo eiga
- Pakepintas saulėgrąžas, pakepintus migdolus ir linų sėmenis susmulkinkite iki trupinių, įmaišykite smulkintas datules, imbierą, laimo sultis ir žievelę (turi išeiti lipni masė).
- Ištirpinkite šokoladą ir kokosų sviestą.
- Suformuokite norimo dydžio saldainius, su teptuku užtepkite šokoladą ir dėkite į šaldytuvą 1 val. Prieš tiekdami papuoškite.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!