Ramintos receptas: Baltyminiai sėklų batonėliai


Baltyminiai sėklų batonėliai

Batonėliams reikės:

 

100 g sezamo sėklų;

100 g linų sėmenų;

100 g moliūgų sėklų;

100 g saulėgrąžų;

100 g migdolų drožlių;

6 kiaušinių baltymų;

5 vnt. smulkiai pjaustytų džiovintų pomidorų;

3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2 v.š. maltų linų sėmenų;

100 ml vandens;

žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Maltų linų sėmenis užpilkite karštu vandeniu ir brinkinkite 15 min.
  2. Kitame inde sumaišykite sėklas, saulėgrąžas, migdolus, aliejų ir smulkintus pomidorus, brinkintus linų sėmenis ir druską.
  3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su sėklų mase.
  4. Formuokite norimo dydžio batonėlius dėdami geriausia į silikoninę formą ir kepkite 160ºC temperatūroje 25 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x