Šventinis tortas
Biskvitams reikės:
2 vnt. kiaušinių;
½ stkl. nerafinuoto cukraus;
200 ml graikiško nesaldinto jogurto;
1 a.š. sodos;
2 v.š. kakavos;
6 v.š. viso grūdo speltos miltų.
Pertepimui reikės:
1 l nesaldinto graikiško jogurto;
2/3 stkl. nerafinuoto cukraus;
šviežiai spaustos citrinos sulčių (pagal skonį);
4 a.š. želatinos;
rūgščių uogų (avietės, vyšnios ar kita).
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Jogurtą sumaišykite su soda ir su kiaušinių mase, miltais ir kakava. Supilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkite 180ºC temperatūroje, apie 30 min. Iškepus supjaustykite į 3 dalis horizontaliai.
- Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, tuomet palengva šildant ištirpinkite. Jogurtą sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis ir tirpinta želatina.
- Į torto indą supilkite truputį masės, įklokite biskvitą, aptepkite uogomis, veiksmus pakartokite su likusiais produktais. Tortą laikykite vėsiai 12 valandų. Norint išimti tortą iš kekso formos, pakaitinti šiltame vandenyje, sukant indą. Ir vėl dėti išėmus į šaldytuvą, sustingimui, prieš tai papuošti uogomis, riešutais.
Komentarų: