Ramintos receptas: Daržovių salotos su krevetėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
be glitimo, be pieno produktų, daug baltymų, daug daržovių, daug žuvies, greit pagaminama, mažiau druskos, tausojantis

Puikus lengvų pietų arba vakarienės variantas! Daug baltymų; daug žuvies; daug daržovių; be pieno produktų; tausojantis; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); greitai pagaminama.

Jums reikės:
  • 300 g šaldytų Karališkų krevečių;
  • šlakelio ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • sezoninių daržovių (agurkų, pomidorų, rukolos, salotų lapų);
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Krevetės atšildome po šaltu vandeniu, nusausiname su vienkartiniu rankšluosčiu. Prieskoniuojame druska, apšlakstome aliejumi.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame krevetes ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10 - 12 minučių.
  • Daržoves nuplauname, supjaustome, ant viršaus dedame keptas krevetes. Šiek tiek pamaišome, apšlakstome aliejumi, beriame druskos, pipirų ir skanaujame!

 

2 komentarai
  • Zita
    Posted at 12:50h, 02 vasario Atsakyti

    Maistą rekomenduoti šluostyti vienkartiniu rankšluosčiu manau netinka, nes jie gamybos procese primirkomi nedraugškomis sveikatai medžiagomis. Nebent nurodyti, kad ekologškais vienkart. ranšluosčiais. Manau geriausia palikti nusivarvėti per sietelį.

    • Sveikatai palankus komanda
      Posted at 13:02h, 02 vasario Atsakyti

      Laba diena, Zita, dėkojame už Jūsų pastebėjimą, taip, nusausinti galima ir kitais patogiais būdais.

Įrašyti komentarą