Puikus lengvų pietų arba vakarienės variantas!
Daug baltymų; daug žuvies; daug daržovių; be pieno produktų; tausojantis; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); greitai pagaminama.
Jums reikės:
- 300 g šaldytų Karališkų krevečių;
- šlakelio ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- sezoninių daržovių (agurkų, pomidorų, rukolos, salotų lapų);
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Krevetės atšildome po šaltu vandeniu, nusausiname su vienkartiniu rankšluosčiu. Prieskoniuojame druska, apšlakstome aliejumi.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame krevetes ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10 - 12 minučių.
- Daržoves nuplauname, supjaustome, ant viršaus dedame keptas krevetes. Šiek tiek pamaišome, apšlakstome aliejumi, beriame druskos, pipirų ir skanaujame!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Maistą rekomenduoti šluostyti vienkartiniu rankšluosčiu manau netinka, nes jie gamybos procese primirkomi nedraugškomis sveikatai medžiagomis. Nebent nurodyti, kad ekologškais vienkart. ranšluosčiais. Manau geriausia palikti nusivarvėti per sietelį.
Laba diena, Zita, dėkojame už Jūsų pastebėjimą, taip, nusausinti galima ir kitais patogiais būdais.