Labai greitai paruošiamas ir saldžiarūgštis tortas, džiuginantis ne tik spalva, skoniu, bet ir aromatu. Kuo daugiau citrinos tuo saldžiarūgčiau, jei norisi saldžiau, tai mažiau citrinos.
Reikės gaminant pagrindą:
200 g sumaltų migdolų riešutų;
200 g ekologiškų kukurūzų miltų;
170 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
75 ml ekologiško agavų sirupo;
6 vnt. ekologiškų kiaušinių trynių.
Reikės gaminant I įdarą:
2,5 vnt. ekologiškų citrinų sulčių;
800 g ekologiško kokosų kremo;
100 ml ekologiško agavų sirupo;
2 v. š. kukurūzų krakmolo;
2–3 a. š. agaro (augalinės želatinos);
1 a. š. ekologiškos ciberžolės.
Reikės gaminant II įdarą:
500 g maskarponės sūrio;
400 g grietinėlės (35 proc. rieb.);
75 ml ekologiško klevų sirupo (tinka ir agavų sirupas);
1–3 vnt. ekologiškų citrinų sulčių ir žievelių (priklausomai nuo to, ar mėgstate rūgščiau);
vanilės ekstrakto;
sezoninių ekologiškų uogų | pateikimui;
valgomųjų gėlių, mėtos lapelių |pateikimui.
Gaminimo eiga
1. Visus pagrindui skirtus ingredientus sumaišome rankomis, dedame į maistinę plėvelę ir į šaldiklį 20 min., tada sudedame į formą (arba kočiojame ir tada į formą), susmaigstome šakute ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15–20 min.
2. I įdaras: krakmolą išmaišome su kremu, dedame likusius ingredientus ir verdame apie 10 min. ant mažos ugnies, o užvirus, kai pradės tirštėti, dar paverdame 1–2 min. Tada pilame ant atvėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą 2–3 val.
3. II įdaras: visus produktus dedame į indą ir išplakame. Citrinų kiekį reguliuojame pagal norimą skonį.
4. Puošiame sezoninėmis uogomis, valgomosiomis gėlėmis ar mėtų lapeliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!