Labai greitai paruošiamas ir saldžiarūgštis tortas, džiuginantis ne tik spalva, skoniu, bet ir aromatu. Kuo daugiau citrinos tuo saldžiarūgčiau, jei norisi saldžiau, tai mažiau citrinos.
Reikės gaminant padą:
200 g sumaltų migdolų riešutų;
200 g ekologiškų kukurūzų miltų;
170 g ekologiško nerafinuoto kokosų aliejaus;
75 ml ekologiško agavų sirupo;
60 ml šalto vandens (jei norite, kad trapumo būtų kuo mažiau, dėkite 6 vnt. kiaušinių trynių).
Reikės gaminant įdarą:
2,5 vnt. ekologiškų citrinų sulčių;
800 g ekologiško kokosų kremo;
100 ml ekologiško agavų sirupo;
2 v. š. kukurūzų krakmolo;
2–3 a. š. agaro (augalinės želatinos);
1 a. š. ekologiškos ciberžolės;
sezoninių ekologiškų uogų |pateikimui;
valgomųjų gėlių, mėtų lapelių |pateikimui
Gaminimo eiga
- Visus pagrindui reikalingus ingredientus sumaišome, sudedame į formą, susmaigstome šakute ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min.
- Krakmolą išmaišome su kremu, dedame likusius ingredientus ir verdame apie 10 min. ant mažos ugnies, o užvirus, kai pradės tirštėti, paverdame dar 1–2 min., pilame ant atvėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą 2–3 val.
- Puošiame sezoninėmis uogomis, valgomosiomis gėlėmis ar mėtų lapeliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!