Ramintos receptas: Citrininė tarta

Labai greitai paruošiamas ir saldžiarūgštis tortas, džiuginantis ne tik spalva, skoniu, bet ir aromatu. Kuo daugiau citrinos tuo saldžiarūgčiau, jei norisi saldžiau, tai mažiau citrinos.

Reikės gaminant padą:

200 g sumaltų migdolų riešutų;
200 g ekologiškų kukurūzų miltų;
170 g ekologiško nerafinuoto kokosų aliejaus;
75 ml ekologiško agavų sirupo;
60 ml šalto vandens (jei norite, kad trapumo būtų kuo mažiau, dėkite 6 vnt. kiaušinių trynių).

Reikės gaminant įdarą:

2,5 vnt. ekologiškų citrinų sulčių;
800 g ekologiško kokosų kremo;
100 ml ekologiško agavų sirupo;
2 v. š. kukurūzų krakmolo;
2–3 a. š. agaro (augalinės želatinos);
1 a. š. ekologiškos ciberžolės;

sezoninių ekologiškų uogų |pateikimui;
valgomųjų gėlių, mėtų lapelių |pateikimui

Gaminimo eiga

  1. Visus pagrindui reikalingus ingredientus sumaišome, sudedame į formą, susmaigstome šakute ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15– 20 min.
  2.  Krakmolą išmaišome su kremu, dedame likusius ingredientus ir verdame apie 10 min. ant mažos ugnies, o užvirus, kai pradės tirštėti, paverdame dar 1–2 min., pilame ant atvėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą 2–3 val.
  3.  Puošiame sezoninėmis uogomis, valgomosiomis gėlėmis ar mėtų lapeliais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x