Ramintos receptas: Morkų tortas su varškės kremu


Torto biskvitui reikės:

385 g ekologiškų morkų;

250 g ekologiškų viso grūdo kvietinių miltų;

4 vnt. ekologiškų kiaušinių;

145 g obuolių tyrės;

145 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;

20 g ekologiško cinamono;

16 g vanilinio cukraus;

95 g nerafinuoto cukraus;

šiek tiek kepimo miltelių.

 

Torto pertepimui reikės:

500 g ekologiškos varškės (9 proc.);

400 g ekologiškos grietinėlės (35 proc.);

245 g ekologiško apelsino (naudosime jo sultis – 105 g);

231 g ekologiškos citrinos (naudosime jos sultis – 65 g);

100 g ekologiško sviesto (82 proc.);

100 g nerafinuoto cukraus;

16 g vanilinio cukraus.

 

Gaminimo eiga

  1. Kepimo miltelius sumaišome su kvietiniais miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei cinamonu.
  2. Morkas smulkiai sutarkuojame, dedame obuolių tyrę, įmušame kiaušinius, pilame alyvuogių aliejaus ir sumaišome elektriniu įrenginiu.
  3. Sausąją ir šlapiąją mases sujungiame tarpusavyje ir viską labai gerai sumaišome kartu.
  4. Kepimui skirtą torto formą išklojame kepimo popieriumi, jį sušlapiname ir sudedame paruoštą masę į formą su kepimo popieriumi.
  5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. su vėjelio funkcija.
  6. Kol kepa padas, gaminame pertepimą. Išspaudžiame citriną ir apelsiną, o jų sultis sumaišome su trinta varške, grietinėle, kambario temperatūros sviestu bei cukrumi. Viską išmaišome iki vienalytės masės
  7. Iškeptą ir atvėsusį torto padą perpjauname pusiau, kad gautųsi du vienetai. Sluoksniuojame: dedame vieną biskvito lakštą, tepame pusę varškės masės, tada dedame antrą biskvito lakštą ir ant viršaus likusią varškės masę.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x