Torto biskvitui reikės:
385 g ekologiškų morkų;
250 g ekologiškų viso grūdo kvietinių miltų;
4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
145 g obuolių tyrės;
145 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
20 g ekologiško cinamono;
16 g vanilinio cukraus;
95 g nerafinuoto cukraus;
šiek tiek kepimo miltelių.
Torto pertepimui reikės:
500 g ekologiškos varškės (9 proc.);
400 g ekologiškos grietinėlės (35 proc.);
245 g ekologiško apelsino (naudosime jo sultis – 105 g);
231 g ekologiškos citrinos (naudosime jos sultis – 65 g);
100 g ekologiško sviesto (82 proc.);
100 g nerafinuoto cukraus;
16 g vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
- Kepimo miltelius sumaišome su kvietiniais miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei cinamonu.
- Morkas smulkiai sutarkuojame, dedame obuolių tyrę, įmušame kiaušinius, pilame alyvuogių aliejaus ir sumaišome elektriniu įrenginiu.
- Sausąją ir šlapiąją mases sujungiame tarpusavyje ir viską labai gerai sumaišome kartu.
- Kepimui skirtą torto formą išklojame kepimo popieriumi, jį sušlapiname ir sudedame paruoštą masę į formą su kepimo popieriumi.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. su vėjelio funkcija.
- Kol kepa padas, gaminame pertepimą. Išspaudžiame citriną ir apelsiną, o jų sultis sumaišome su trinta varške, grietinėle, kambario temperatūros sviestu bei cukrumi. Viską išmaišome iki vienalytės masės
- Iškeptą ir atvėsusį torto padą perpjauname pusiau, kad gautųsi du vienetai. Sluoksniuojame: dedame vieną biskvito lakštą, tepame pusę varškės masės, tada dedame antrą biskvito lakštą ir ant viršaus likusią varškės masę.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!