Ramintos receptas: Burokėlių galete


Galetės padui reikės:

200 g viso grūdo spelta miltų;

100 g sviesto;

3 v.š. (apie 140 g) graikiško jogurto (4 proc. rieb.);

žiupsnelio druskos.

Galetės įdarui reikės:

500 g (1 pak.) virtų arba žalių burokėlių;

1 vnt. mėlynojo svogūno;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

šlakelio balzamiko acto;

žiupsnelio druskos, raudonėlio arba čiobrelio (šviežio arba džiovinto);

200 g feta sūrio (gali būti varškės arba kietasis sūris).

Gaminimo eiga

  1. Sviestą atšildome kambario temperatūroje. Dedame miltus, druską, jogurtą ir viską išminkome. Išminkytą tešlą, išklojame į apvalią kepimo formą.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkiai supjaustytą mėlynąjį svogūną, jam apkepus dedame supjaustytus griežinėliais burokėlius, pilame balzamiko, dedame raudonėlio, druskos ir patroškiname apie 10 min.
  3. Ant paruoštos tešlos masės dedame paruoštą įdarą, o ant viršaus sudedame sūrį ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4.5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x