Galetės padui reikės:
200 g viso grūdo spelta miltų;
100 g sviesto;
3 v.š. (apie 140 g) graikiško jogurto (4 proc. rieb.);
žiupsnelio druskos.
Galetės įdarui reikės:
500 g (1 pak.) virtų arba žalių burokėlių;
1 vnt. mėlynojo svogūno;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šlakelio balzamiko acto;
žiupsnelio druskos, raudonėlio arba čiobrelio (šviežio arba džiovinto);
200 g feta sūrio (gali būti varškės arba kietasis sūris).
Gaminimo eiga
- Sviestą atšildome kambario temperatūroje. Dedame miltus, druską, jogurtą ir viską išminkome. Išminkytą tešlą, išklojame į apvalią kepimo formą.
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkiai supjaustytą mėlynąjį svogūną, jam apkepus dedame supjaustytus griežinėliais burokėlius, pilame balzamiko, dedame raudonėlio, druskos ir patroškiname apie 10 min.
- Ant paruoštos tešlos masės dedame paruoštą įdarą, o ant viršaus sudedame sūrį ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!