Desertui reikės:
200 g neraf. kokosų aliejaus;
150 g žemės riešutų sviesto;
150 g kinvos/bolivinės balandos pustų kruopų;
70 g agavų sirupo;
20 g kakavos;
3 v.š. chia sėklų.
Gaminimo eiga
- Ištirpdome kokosų aliejų ir jį sumaišome su riešutų sviestu ir agavų sirupu.
- Pūstas kruopas sumaišome su kakava ir chia sėklomis.
- Išminkome tarpusavyje šias dvi šlapią ir sausą mases.
- Paruoštą masę dedame į stiklinius indelius ir į šaldytuvą ne mažiau kaip 30 min., tiekiame valgymui.
- Taip pat galima ruošti batonėlius ar keksiukus, tik šaldytuve reiks palaikyti ilgiau. Dedame ant kepimo popieriaus į skardą, suspaudžiame arba į silikonines keksiukų formeles. Išėmus iš šaldytuvo jei dėjome į skardą supjaustome, o keksiukus išverčiame sustingus iš formelių ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!