Labai skani, naminė bananinė duona!
Jums reikės:
200 g Spelta miltų (50/50 proc. viso grūdo/neviso grūdo);
130 g sviesto (82 proc. rieb.);
100 g bananų;
2 vnt. kiaušinių;
60 g neraf. cukraus;
šiek tiek cinamono;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
100 g banano| ant viršaus;
šiek tiek cukraus, migdolų drožlių| ant viršaus.
Gaminimo eiga:
1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
2. Dedame bananus, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome iki vienalytės masės.
3. Atskirame inde beriame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, išmaišome.
4. Viską dedame į bendrą indą ir gerai išmaišome.
5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame paruoštą duonos masę į kepimo indą, ant viršaus dedame išilgai perpjautą bananą, pabarstome cukrumi, migdolų drožlėmis ir kepame apie 30-40 min. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!