Ramintos receptas: Baltyminės viso grūdo avižinės varškės bandelės su ciberžole (saldžios arba sūrios)

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai
Žymos:
bandeles su varske, daug baltymų, maistingos bandelės, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus, sveikatai palankus užkandis


Bandelėms reikės:

400 g ekologiškos varškės (9 proc.);

200 g ekologiškų viso grūdo avižinių dribsnių (sumalti);

3 vnt. ekologiškų kiaušinių.

Saldaus skonio:

40 g nerafinuoto cukraus (jei norite deserto, cukraus kiekį didinkite);

10 g vanilinio cukraus, ciberžolės.

Sūraus skonio:

žiupsnelio druskos;

šiek tiek česnako granulių,

ciberžolės;

gali būti ir kmynų, dž. pomidorų, sezamo sėklų.

* Nuotraukoje sūraus skonio bandelės su druska, česnako granulėmis ir ciberžole, viršuje pabarstyta juodosios sezamo sėklos.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi (jei sūraus skonio, tai cukraus nereikia).
  2. Varškę sutriname, sudedame kiaušinio plakinį, sumaltus avižinius dribsnius ir gerai viską išminkome.
  3. Sūraus skonio priedus įmaišome, sezamo sėklas apibarstome ant suformuotų bandelių viršaus.
  4. Iš paruoštos masės formuojame vienodo dydžio rutuliukus, dedame jas ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepame 180º C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol visiškai iškeps.

 

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą