Bandelėms reikės:
400 g ekologiškos varškės (9 proc.);
200 g ekologiškų viso grūdo avižinių dribsnių (sumalti);
3 vnt. ekologiškų kiaušinių.
Saldaus skonio:
40 g nerafinuoto cukraus (jei norite deserto, cukraus kiekį didinkite);
10 g vanilinio cukraus, ciberžolės.
Sūraus skonio:
žiupsnelio druskos;
šiek tiek česnako granulių,
ciberžolės;
gali būti ir kmynų, dž. pomidorų, sezamo sėklų.
* Nuotraukoje sūraus skonio bandelės su druska, česnako granulėmis ir ciberžole, viršuje pabarstyta juodosios sezamo sėklos.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi (jei sūraus skonio, tai cukraus nereikia).
- Varškę sutriname, sudedame kiaušinio plakinį, sumaltus avižinius dribsnius ir gerai viską išminkome.
- Sūraus skonio priedus įmaišome, sezamo sėklas apibarstome ant suformuotų bandelių viršaus.
- Iš paruoštos masės formuojame vienodo dydžio rutuliukus, dedame jas ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepame 180º C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol visiškai iškeps.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!