Užtepėlei reikės:
1 vnt. didelio baklažano;
400 g konservuotų blanširuotų be odelės pomidorų su sultimis;
5-6 vnt. skiltelių česnako;
4-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
40 g šviežios kalendros;
20 g šviežių petražolių;
žiupsnelio druskos, j. pipirų, kumino, dž. česnako, aštrios raudonosios paprikos.
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustome kubeliais. Pomidorus ir česnakus susmulkiname.
- Viską apšlakstome aliejumi, beriame prieskonius.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame daržoves ir kepame apie 45-50 min. Iškepus viską sutriname el.prietaisu iki vienalytės masės arba tiekiame sutrynę šakute.
- Užtepėlę dedame ant pilno grūdo duonelės, trapučių, o ant viršaus dar galima papildomai dėti šviežių žolelių (kalendros, petražolių, ar kitų žolelių). Galima naudoti ir kaip padažą makaronams.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!