Ramintos receptas: Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Kategorija
Salotos, Sveikas užkandis


Užtepėlei reikės:

1 vnt. didelio baklažano;

400 g konservuotų blanširuotų be odelės pomidorų su sultimis;

5-6 vnt. skiltelių česnako;

4-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

40 g šviežios kalendros;

20 g šviežių petražolių;

žiupsnelio druskos, j. pipirų, kumino, dž. česnako, aštrios raudonosios paprikos.

 

Gaminimo eiga

  1. Baklažaną supjaustome kubeliais. Pomidorus ir česnakus susmulkiname.
  2. Viską apšlakstome aliejumi, beriame prieskonius.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame daržoves ir kepame apie 45-50 min. Iškepus viską sutriname el.prietaisu iki vienalytės masės arba tiekiame sutrynę šakute.
  4. Užtepėlę dedame ant pilno grūdo duonelės, trapučių, o ant viršaus dar galima papildomai dėti šviežių žolelių (kalendros, petražolių, ar kitų žolelių). Galima naudoti ir kaip padažą makaronams.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x