Baklažanams reikės:
6 vnt. šviežių baklažanų;
5 vnt. rutuliukų mocarelos sūrio;
1 kg smulkintos jautienos;
1 vnt. didelio svogūno;
apie 400 ml pomidorų tyrės ir pastos;
4 vnt. didelių skiltelių česnako;
šiek tiek šviežių petražolių;
žiupsnelio druskos, pipirų, cinamono, persilado prieskonių, česnako granulių;
ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Pateikimui reikės:
Kepto pomidoro su šakele;
kepto mėlynojo svogūno;
šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, vidurį įpjauname su peiliu zigzagų principu ir apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais.
- Baklažanus dedame į kepimo indą arba skardą, dėliojame, kad minkštoji dalis būtų apačioje. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
- Nulupame ir susmulkiname svogūnus bei česnakus, pakepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, o tada sudedame jautieną. Maišydami kepame, kartu dedame pomidorų tyrę ir viską patroškiname. Pabaigoje dedame smulkintas petražoles bei prieskonius.
- Ant iškeptų baklažanų dedame paruoštą mėsos masę, o ant viršaus pjaustytą mocarelos sūrį.
- Sudedame paruoštus baklažanus į orkaitę su folija ir kepame apie 10-20 min. Pabaigoje, likus 5 min. foliją nuimame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!