Ramintos receptas: Baklažanai su jautiena


Baklažanams reikės:

6 vnt. šviežių baklažanų;

5 vnt. rutuliukų mocarelos sūrio;

1 kg smulkintos jautienos;

1 vnt. didelio svogūno;

apie 400 ml pomidorų tyrės ir pastos;

4 vnt. didelių skiltelių česnako;

šiek tiek šviežių petražolių;

žiupsnelio druskos, pipirų, cinamono, persilado prieskonių, česnako granulių;

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Pateikimui reikės:

Kepto pomidoro su šakele;

kepto mėlynojo svogūno;

šviežių petražolių.

 

Gaminimo eiga

  1. Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, vidurį įpjauname su peiliu zigzagų principu ir apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais.
  2. Baklažanus dedame į kepimo indą arba skardą, dėliojame, kad minkštoji dalis būtų apačioje. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
  3. Nulupame ir susmulkiname svogūnus bei česnakus, pakepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, o tada sudedame jautieną. Maišydami kepame, kartu dedame pomidorų tyrę ir viską patroškiname. Pabaigoje dedame smulkintas petražoles bei prieskonius.
  4. Ant iškeptų baklažanų dedame paruoštą mėsos masę, o ant viršaus pjaustytą mocarelos sūrį.
  5. Sudedame paruoštus baklažanus į orkaitę su folija ir kepame apie 10-20 min. Pabaigoje, likus 5 min. foliją nuimame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x