Ramintos receptas: Makaronai – carbonara


Reikės:

250 – 300 g ilgų makaronų;

250 – 300 ml grietinėlės;

4 vnt. kiaušinių trynių;

20 g šviežių petražolių;

šiek tiek chorizo dešros (tinka ir kita rūšis);

šiek tiek keptos vištienos file;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame. pagal instrukciją ant pakuotės, o išvirus, nusunkiame vandenį.
  2. Atskiriame kiaušinio trynį dedame į atskirą puodą. Verdame trynius garų vonelės principu (ant garuojančio makaronų puodo). Plakame su šluotele, kol pradės skystėti, o paskui pradės kietėti, kiaušinis stings. Tada pilame šiek tiek skysčio iš makaronų ir vėl pamaišome, galiausiai supilame grietinėlę.
  3. Keptuvėje su aliejumi pakepiname vištienos file, ją susmulkiname kartu su dešra ir dedame į paruoštą kiaušinio plakinį berdami druskos bei pipirų.
  4. Visą paruoštą padažą supilame ant išvirtų makaronų, o ant viršaus beriame tarkuoto sūrio bei smulkintų petražolių.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x