Reikės:
250 – 300 g ilgų makaronų;
250 – 300 ml grietinėlės;
4 vnt. kiaušinių trynių;
20 g šviežių petražolių;
šiek tiek chorizo dešros (tinka ir kita rūšis);
šiek tiek keptos vištienos file;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
- Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame. pagal instrukciją ant pakuotės, o išvirus, nusunkiame vandenį.
- Atskiriame kiaušinio trynį dedame į atskirą puodą. Verdame trynius garų vonelės principu (ant garuojančio makaronų puodo). Plakame su šluotele, kol pradės skystėti, o paskui pradės kietėti, kiaušinis stings. Tada pilame šiek tiek skysčio iš makaronų ir vėl pamaišome, galiausiai supilame grietinėlę.
- Keptuvėje su aliejumi pakepiname vištienos file, ją susmulkiname kartu su dešra ir dedame į paruoštą kiaušinio plakinį berdami druskos bei pipirų.
- Visą paruoštą padažą supilame ant išvirtų makaronų, o ant viršaus beriame tarkuoto sūrio bei smulkintų petražolių.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!