Ramintos receptas: Avokado užtepėlė (gvakamolė)

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
Avokado užtepėlė, Avokado užtepėlė (gvakamolė), gvakamolė, idėjos šventiniam stalui, Raminta Bogušienė, skaunu ir gardu, Sveikatai palankus, Užtepėlė, užtepėlės sveikiau]


Užtepėlei reikės:

2 vnt. nedidelių gerai prinokusių avokadų;

1 vnt. mėlynojo nedidelio svogūno;

1 vnt. nedidelio pomidoro;

3-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

0,5 vnt. citrinos arba laimo citrinos (spausime sultis);

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

šiek tiek šviežios kalendros (nebūtinai).

Gaminimo eiga

  1. Nulupame ir smulkiai supjaustome mėlynąjį svogūną bei pomidorą.
  2. Avokadus sutriname elektriniu prietaisu arba tiesiog šakute su alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir išspaustomis citrinos sultimis.
  3. Viską sumaišome kartu, jei norime dedame smulkiai pjaustytos šviežios kalendros ir galime tiekti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x