Užtepėlei reikės:
2 vnt. nedidelių gerai prinokusių avokadų;
1 vnt. mėlynojo nedidelio svogūno;
1 vnt. nedidelio pomidoro;
3-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
0,5 vnt. citrinos arba laimo citrinos (spausime sultis);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
šiek tiek šviežios kalendros (nebūtinai).
Gaminimo eiga
- Nulupame ir smulkiai supjaustome mėlynąjį svogūną bei pomidorą.
- Avokadus sutriname elektriniu prietaisu arba tiesiog šakute su alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir išspaustomis citrinos sultimis.
- Viską sumaišome kartu, jei norime dedame smulkiai pjaustytos šviežios kalendros ir galime tiekti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!