Užtepėlei reikės:

1 skard. (400 g) garuose virtų konservuotų avinžirnių su skysčiu;

3- 4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1-2 v.š. sezamų pastos tahini;

1 vnt. citrinos (spausime sultis);

1-2 vnt. česnako skiltelių;

žiupsnelio druskos, kumino, juodųjų pipirų, raudonosios rūkytos aitriosios paprikos.

Gaminimo eiga

  1. Į maišymo indą dedame avinžirnius su avinžirnių skysčiu, dedame sezamų pastos, nuluptus bei smulkintus česnakus, pilame aliejaus, įspaudžiame citrinos sulčių ir viską smulkiai sutriname elektriniu įrenginiu.
  2. Dedame prieskonius ir viską sumaišome.
  3. Prieš patiekiant ant viršaus pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome paprikos milteliais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x