Užtepėlei reikės:
1 skard. (400 g) garuose virtų konservuotų avinžirnių su skysčiu;
3- 4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1-2 v.š. sezamų pastos tahini;
1 vnt. citrinos (spausime sultis);
1-2 vnt. česnako skiltelių;
žiupsnelio druskos, kumino, juodųjų pipirų, raudonosios rūkytos aitriosios paprikos.
Gaminimo eiga
- Į maišymo indą dedame avinžirnius su avinžirnių skysčiu, dedame sezamų pastos, nuluptus bei smulkintus česnakus, pilame aliejaus, įspaudžiame citrinos sulčių ir viską smulkiai sutriname elektriniu įrenginiu.
- Dedame prieskonius ir viską sumaišome.
- Prieš patiekiant ant viršaus pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome paprikos milteliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!