Be glitimo; daug skaidulinių medžiagų; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); vegetariškas; daug vaisių.
Pusrytainio padui reikės:
170 g ekologiškų viso grūdo avižų dribsnių;
70 g ekologiško sviesto (82 proc.);
žiupsnelio druskos;
50 ml vandens.
Pusrytainio įdarui reikės:
300 g ekologiškų obuolių;
50 g šaldytų vyšnių be kauliukų;
30 g nerafinuoto cukraus.
Gaminimo eiga
- Sviestą supjaustome kubeliais. Dedame sumaltus avižų dribsnius, druską, įpilame šalto vandens ir viską išminkome. Išminkytą tešlą dedame į desertinę kepimui skirtą formelę.
- Obuolius supjaustome nedideliais kubeliais, sumaišome su šaldytomis vyšniomis bei cukrumi ir dedame ant paruošto avižinių dribsnių pado.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., priklausomai nuo pado storio.
Komentarų: