Ramintos receptas: Avižinis pusrytainis su obuoliais ir vyšniomis

Kategorija
Populiariausi, Sveikas desertas, Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Avižinis pusrytainis, Pusrytainis, sveikas desertas, sveikas maistas, Sveikas užkandis

Be glitimo; daug skaidulinių medžiagų; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); vegetariškas; daug vaisių.

Pusrytainio padui reikės:

170 g ekologiškų viso grūdo avižų dribsnių;

70 g ekologiško sviesto (82 proc.);

žiupsnelio druskos;

50 ml vandens.

Pusrytainio įdarui reikės:

300 g ekologiškų obuolių;

50 g šaldytų vyšnių be kauliukų;

30 g nerafinuoto cukraus.

 

Gaminimo eiga

  1. Sviestą supjaustome kubeliais. Dedame sumaltus avižų dribsnius, druską, įpilame šalto vandens ir viską išminkome. Išminkytą tešlą dedame į desertinę kepimui skirtą formelę.
  2. Obuolius supjaustome nedideliais kubeliais, sumaišome su šaldytomis vyšniomis bei cukrumi ir dedame ant paruošto avižinių dribsnių pado.
  3. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., priklausomai nuo pado storio.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą