Ramintos receptas: Avižiniai varškės blyneliai su linų sėmenimis, ciberžole ir sėlenomis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
avižiniai blyneliai, avižiniai blyneliai su varške, avižinių dribsnių blyneliai, maistinga vakarienė, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus, Sveiki pusryčiai


Blyneliams reikės:

200 g varškės (9 proc. rieb.);

100 g graikiško jogurto (2 proc. rieb.);

viso grūdo avižinių dribsnių arba avižinių miltų;

avižų sėlenų;

linų sėmenų;

ciberžolės;

šiek tiek nerafinuoto cukraus;

vandens;

šiek tiek ekologiško kokosų aliejaus| kepimui .

 

Gaminimo eiga

  1. Varškę sutriname su jogurtu.
  2. Dedame dribsnius arba miltus, avižų sėlenas, linų sėmenis, cukrų, ciberžolę ir viską gerai išmaišome.
  3. Sumaišome abi, šlapią ir sausą mases, pilame vandens ir sausos masės tiek, kad gautųsi tiršta vienalytė grietinės konsistencijos masė.
  4. Su šaukštu formuojame blynelius, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu kokosų aliejaus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą