Blyneliams reikės:
200 g varškės (9 proc. rieb.);
100 g graikiško jogurto (2 proc. rieb.);
viso grūdo avižinių dribsnių arba avižinių miltų;
avižų sėlenų;
linų sėmenų;
ciberžolės;
šiek tiek nerafinuoto cukraus;
vandens;
šiek tiek ekologiško kokosų aliejaus| kepimui .
Gaminimo eiga
- Varškę sutriname su jogurtu.
- Dedame dribsnius arba miltus, avižų sėlenas, linų sėmenis, cukrų, ciberžolę ir viską gerai išmaišome.
- Sumaišome abi, šlapią ir sausą mases, pilame vandens ir sausos masės tiek, kad gautųsi tiršta vienalytė grietinės konsistencijos masė.
- Su šaukštu formuojame blynelius, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu kokosų aliejaus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!