Turėti gerą vaflinę savo namų virtuvėje – labai naudinga. Iš paprastos tešlos ji padės sukurti nuostabios formos šedevrus. Vaflius galima gaminti su įvairiausiais miltais, dribsniais, dėti daržoves ar vaisius, gardinti varške. Jie gali būti sūraus arba saldaus skonio, gaminami kaip desertas ar kaip išskirtiniai savaitgalio pusryčiai. Ciberžolė nudažys blynus gražia geltona spalva – tarsi naminių kiaušinių efektas. Puikiai tiks pirktiniai avižiniai miltai arba pačių sumalti dribsniai. Avižinius miltus galima keisti viso grūdo spelta miltais arba pastaruosius per pusę sumaišyti su avižiniais. Vietoj medaus galima naudoti agavų, klevų sirupą ar net cukrų.
Reikės:
250 g viso grūdo avižinių dribsnių arba miltų
150 ml avižų gėrimo / pieno / vandens
4 kiaušinių
60 ml nerafinuoto rapsų aliejaus
25 g medaus
½ šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
šiek tiek ciberžolės
Gaminimo eiga:
- Dribsnius susmulkiname elektriniu prietaisu iki miltų konsistencijos arba naudojame avižinius miltus. Kiaušinius nuplauname ir išplakame.
- Dedame į indą visus ingredientus: miltus, išplaktus kiaušinius, pilame avižų gėrimo, aliejaus, dedame medų, beriame ciberžolę, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius ir išplakame iki vientisos masės.
- Įkaitiname elektrinę vaflių keptuvę ir kepame, kol švelniai paruduos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!