Ramintos receptas: Avinžirnių ir kalakutienos troškinys su daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
avinžirnių troškinys, Daržovės, daržovės ir kalakutiena, daržovių troškinys, kalakutienos troškinys, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus, troškinys


Troškiniui reikės:

600 g kalakutienos šlaunelių mėsos;

400 g konservuotų garuose virtų avinžirnių;

4 vnt. saliero stiebų;

125 g morkų;

2 vnt. bulvių;

1 vnt. pomidoro;

1 vnt. paprikos;

1 vnt. svogūno;

0,5 vnt. poro;

5 vnt. česnako skiltelių;

50 g sviesto;

šiek tiek kmynų, druskos, lauro lapų;

šiek tiek ciberžolės, juodųjų pipirų;

šiek tiek čiobrelio, raudonėlio;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Kalakutienos mėsą dedame į puodą, pilame šalto vandens, o kai užverda dedame druskos, lauro lapų, kmynų ir verdame apie 30 min.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname dalimis smulkiai pjaustytus svogūnus, porus, česnaką, saliero stiebą, papriką bei pomidorą.
  3. Morkas, bulves nuplauname, nuskutame. Morkas sutarkuojame šiaudeliais, bulves supjaustome kubeliais.
  4. Visas paruoštas daržoves, avinžirnius, bei virtą mėsą dedame į troškintuva, beriame prieskonius ir troškiname su skysčiu kuriame virė mėsa apie 20-30 min., o pabaigoje dedame sviesto.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x