Troškiniui reikės:
600 g kalakutienos šlaunelių mėsos;
400 g konservuotų garuose virtų avinžirnių;
4 vnt. saliero stiebų;
125 g morkų;
2 vnt. bulvių;
1 vnt. pomidoro;
1 vnt. paprikos;
1 vnt. svogūno;
0,5 vnt. poro;
5 vnt. česnako skiltelių;
50 g sviesto;
šiek tiek kmynų, druskos, lauro lapų;
šiek tiek ciberžolės, juodųjų pipirų;
šiek tiek čiobrelio, raudonėlio;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Kalakutienos mėsą dedame į puodą, pilame šalto vandens, o kai užverda dedame druskos, lauro lapų, kmynų ir verdame apie 30 min.
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname dalimis smulkiai pjaustytus svogūnus, porus, česnaką, saliero stiebą, papriką bei pomidorą.
- Morkas, bulves nuplauname, nuskutame. Morkas sutarkuojame šiaudeliais, bulves supjaustome kubeliais.
- Visas paruoštas daržoves, avinžirnius, bei virtą mėsą dedame į troškintuva, beriame prieskonius ir troškiname su skysčiu kuriame virė mėsa apie 20-30 min., o pabaigoje dedame sviesto.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!