Pyragui reikės:
330 g aguonų;
240 g migdolų miltų;
4 vnt. kiaušinių;
225 g skysto medaus;
165 g žemės riešutų sviesto;
80 g sviesto;
60 g kakavos;
2 saujų graikiškų riešutų;
2 saujų razinų;
Kremui reikės:
avižų gėrimo;
skysto medaus;
žemės riešutų sviesto;
kakavos;
šviežių arba džiovintų uogų| papuošimui.
Gaminimo eiga
- Aguonas užmerkiame verdančiame vandenyje ir palaikome kol atvės vanduo. Vėliau nupilame vandenį ir aguonas sutriname su smulkintuvu iki košės konsistencijos.
- Sviestą išplakame elektriniu prietaisu su medumi, kiaušinių tryniais, riešutų sviestu, kakava, migdolų miltais, maltomis aguonomis.
- Dedame susmulkintus tarp rankų riešutus, razinas. Galiausiai atsargiai įmaišome į visą turimą pyrago masę išplaktus kiaušinio baltymus.
- Pyrago masę dedame į kepimo indą, su kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
- Įkaitiname indą ir į jį dedame žemės riešutų sviestą, pilame avižų gėrimą, beriame kakavą ir pilame medų (proporcijas dedame tokias, kad gautųsi grietinės konsistencijos struktūra). Visus ingredientus maišome, kol gausis vienalytė grietinės konsistencija.
- Paruoštu kremu tepame iškeptą pyragą ir ant viršaus dedame uogas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!