Ramintos receptas: Aguonų pyragas be miltų su šokoladiniu kremu

Kategorija
Desertai
Žymos:
aguonų pyragas, aguonų pyragas be miltų, aguonų pyragas su šokoladiniu kremu, desertai sveikiau, idėjos Kalėdų stalui, Pyragas, pyragas be miltų, Raminta Bogušienė, skanu ir sveika, sveika mityba, Sveikatai palankus


Pyragui reikės:

330 g aguonų;

240 g migdolų miltų;

4 vnt. kiaušinių;

225 g skysto medaus;

165 g žemės riešutų sviesto;

80 g sviesto;

60 g kakavos;

2 saujų graikiškų riešutų;

2 saujų razinų;

Kremui reikės:

avižų gėrimo;

skysto medaus;

žemės riešutų sviesto;

kakavos;

šviežių arba džiovintų uogų| papuošimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Aguonas užmerkiame verdančiame vandenyje ir palaikome kol atvės vanduo. Vėliau nupilame vandenį ir aguonas sutriname su smulkintuvu iki košės konsistencijos.
  2. Sviestą išplakame elektriniu prietaisu su medumi, kiaušinių tryniais, riešutų sviestu, kakava, migdolų miltais, maltomis aguonomis.
  3. Dedame susmulkintus tarp rankų riešutus, razinas. Galiausiai atsargiai įmaišome į visą turimą pyrago masę išplaktus kiaušinio baltymus.
  4. Pyrago masę dedame į kepimo indą, su kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
  5. Įkaitiname indą ir į jį dedame žemės riešutų sviestą, pilame avižų gėrimą, beriame kakavą ir pilame medų (proporcijas dedame tokias, kad gautųsi grietinės konsistencijos struktūra). Visus ingredientus maišome, kol gausis vienalytė grietinės konsistencija.
  6. Paruoštu kremu tepame iškeptą pyragą ir ant viršaus dedame uogas.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x