Jums reikės:
- 0,5 kg virtų bulvių su lupyna;
- 1 kiaušinio;
- 3-4 v.š. avižų sėlenų;
- Žiupsnelis joduotos druskos;
- 1 nedidelė cukinija;
- 2 morkos;
- 0,5 poro;
- 2 v.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;
- 100 g kieto fermentinio sūrio (45%);
- Žiupsnelis juodųjų pipirų;
- 0,5 a.š kmynų sėklų .
Gaminimo eiga:
- Nulupame virtas bulves, įmušame kiaušinius, dedame avižų sėlenas, druską ir viską sutriname elektriniu prietaisu.
- Daržoves nuplauname, cukinijas sutarkuojame (jei cukinija jauna, tarkuojame su žievele), morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame, porą nulupame, pakartotinai nuplauname ir supjaustome kubeliais.
- Kmynus pakepiname įkaitintame aliejuje, toliau dedame porus ir kitas smulkintas daržoves, druską, pipirus ir apie 10 min. patroškiname keptuvėje su aliejumi bei šlakeliu vandens.
- Į paruoštą bulvių masę dedame įdarą, apiberiame tarkuotu sūriu ir suformuojame ovalios formos paplotėlius.
- Sudedame paplotėlius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 15–20 min. Ant viršaus galima berti dar kmynų ir sūrio.
- Tiekiame su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis. Skoniu liksite sužavėti, skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!