Ramintos receptas: Daržovių tyrė

Labai universalus patiekalas. Įpylus daržovių nuoviro gali būti šilkinė trinta sriuba. O jei norisi rimčiau ir sočiau, galima įberti virtų pupelių ar avinžirnių, įvairiausių sėklų ir smulkintų žalumynų – bus pagrindinis patiekalas. Daug skaidulinių medžiagų, druskos iki 1g/100g, vegetariškas, be pieno produktų, be glitimo, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug daržovių, augalinis

Jums reikės:
  • 1 mažos žaliosios cukinijos;
  • 300 g moliūgo;
  • 3 morkų;
  • 1/3 žiedinio kopūsto;
  • 1 svogūno;
  • 2 š. (20 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų;
  • Saujos moliūgo, saulėgrąžų, lukštentų kanapių ar kitų sėklų papuošimui (nebūtinai);
  • Žalumynų papuošimui (nebūtinai).
Gaminimo eiga:
  • Morkas ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite puode su įkaitintu aliejumi apie 5 min.
  • Cukiniją, moliūgą ir žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir suberkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad daržovės būtų vos apsemtos ir virkite, kol jos suminkštės.
  • Virtas daržoves nukoškite (nuoviro išpilti neskubėkite), paskaninkite druska, pipirais ir sutrinkite trintuvu į tyrę. Jei norisi skystesnės tyrės, įpilkite norimą kiekį likusio daržovių nuoviro.
  • Paskaninkite daržovių tyrę sėklomis ir papuoškite žalumynais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x