Labai universalus patiekalas. Įpylus daržovių nuoviro gali būti šilkinė trinta sriuba. O jei norisi rimčiau ir sočiau, galima įberti virtų pupelių ar avinžirnių, įvairiausių sėklų ir smulkintų žalumynų – bus pagrindinis patiekalas.
Daug skaidulinių medžiagų, druskos iki 1g/100g, vegetariškas, be pieno produktų, be glitimo, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug daržovių, augalinis
Jums reikės:
- 1 mažos žaliosios cukinijos;
- 300 g moliūgo;
- 3 morkų;
- 1/3 žiedinio kopūsto;
- 1 svogūno;
- 2 š. (20 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų;
- Saujos moliūgo, saulėgrąžų, lukštentų kanapių ar kitų sėklų papuošimui (nebūtinai);
- Žalumynų papuošimui (nebūtinai).
Gaminimo eiga:
- Morkas ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite puode su įkaitintu aliejumi apie 5 min.
- Cukiniją, moliūgą ir žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir suberkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad daržovės būtų vos apsemtos ir virkite, kol jos suminkštės.
- Virtas daržoves nukoškite (nuoviro išpilti neskubėkite), paskaninkite druska, pipirais ir sutrinkite trintuvu į tyrę. Jei norisi skystesnės tyrės, įpilkite norimą kiekį likusio daržovių nuoviro.
- Paskaninkite daržovių tyrę sėklomis ir papuoškite žalumynais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!