Ramintos receptas: Daržovių tyrė

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
augalinis, be pieno produktų, Daržovių tyrė, Garnyras, skaidulinės medžiagos, vegetariškas

Labai universalus patiekalas. Įpylus daržovių nuoviro gali būti šilkinė trinta sriuba. O jei norisi rimčiau ir sočiau, galima įberti virtų pupelių ar avinžirnių, įvairiausių sėklų ir smulkintų žalumynų – bus pagrindinis patiekalas. Daug skaidulinių medžiagų, druskos iki 1g/100g, vegetariškas, be pieno produktų, be glitimo, be pridėtinio cukraus, tausojantis, daug daržovių, augalinis

Jums reikės:
  • 1 mažos žaliosios cukinijos;
  • 300 g moliūgo;
  • 3 morkų;
  • 1/3 žiedinio kopūsto;
  • 1 svogūno;
  • 2 š. (20 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų;
  • Saujos moliūgo, saulėgrąžų, lukštentų kanapių ar kitų sėklų papuošimui (nebūtinai);
  • Žalumynų papuošimui (nebūtinai).
Gaminimo eiga:
  • Morkas ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite puode su įkaitintu aliejumi apie 5 min.
  • Cukiniją, moliūgą ir žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir suberkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad daržovės būtų vos apsemtos ir virkite, kol jos suminkštės.
  • Virtas daržoves nukoškite (nuoviro išpilti neskubėkite), paskaninkite druska, pipirais ir sutrinkite trintuvu į tyrę. Jei norisi skystesnės tyrės, įpilkite norimą kiekį likusio daržovių nuoviro.
  • Paskaninkite daržovių tyrę sėklomis ir papuoškite žalumynais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x