Nepirkite, o pasigaminkite pomidorų padažą patys!
Jums reikės:
- 60 g Svogūnų
- 1 vnt Česnako skiltelės
- 25 g Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 400 g Smulkintų konservuotų pomidorų
- 0,5 arb. š. neraf. cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 5-10 šviežių baziliko lapų (arba 0,5 arb. š. džiovintų bazilikų)
Gaminimo eiga:
- Svogūnus, česnakus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite apie 7 min įkaitintame puode su alyvuogių aliejumi. Pridėkite konservuotus smulkintus pomidorus, nerafinuotą cukrų, druską ir bazilikus. Viską pavirkite apie 20 min, kartas nuo karto pamaišant. Sublenderuokite iki vientisos masės.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!