Ramintos receptas: Moliūginiai viso grūdo keksiukai su šilauogėmis

Kategorija
Populiariausi, Sveikas desertas
Žymos:
ka gaminti is moliugo, moliuginiai keksiukai, moliugu patiekalai, Raminta Bogušienė, skanus keksiukai, sveikuoliski keksiukai

Gardūs ir maistingi keksiukai, tinka kaip desertas priešpiečiams. Vietoj šilauogių gali būti – razinos, slyvos, vyšnios ar net be jų. Jei moliūgas nebus vandeningas – miltų gali reikti ir mažiau. Stebėkite konsistenciją, ji turi gautis tiršta kaip grietinės masė.

Keksiukams reikės:

300 g moliūgų;

200 g ekologiško neraf. rapsų aliejaus;

270 g viso grūdo Spelta miltų;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių;

130 g neraf. cukraus;

10 g imbiero;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek kepimo miltelių;

100 g šilauogių.

Gaminimo eiga:

  1. Moliūgus, imbierą nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame iki tarkių masės.
  2. Nuplautus kiaušinius įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi bei druska.
  3. Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotą moliūgą ir imbierą ir išmaišome.
  4. Viso grūdo speltų miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  5. Sausąją ir šlapiąją mases gerai išmaišome iki vienalytės masės.
  6. Dedame paruoštą masę į keksiukų formeles, apibarstome saujele šilauogių ir kepame 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., su vėjelio funkcija.
Komentarų:

Įrašyti komentarą