Gardūs ir maistingi keksiukai, tinka kaip desertas priešpiečiams. Vietoj šilauogių gali būti – razinos, slyvos, vyšnios ar net be jų. Jei moliūgas nebus vandeningas – miltų gali reikti ir mažiau. Stebėkite konsistenciją, ji turi gautis tiršta kaip grietinės masė.
Keksiukams reikės:
300 g moliūgų;
200 g ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
270 g viso grūdo Spelta miltų;
5 vnt. ekologiškų kiaušinių;
130 g neraf. cukraus;
10 g imbiero;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek kepimo miltelių;
100 g šilauogių.
Gaminimo eiga:
- Moliūgus, imbierą nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame iki tarkių masės.
- Nuplautus kiaušinius įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi bei druska.
- Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotą moliūgą ir imbierą ir išmaišome.
- Viso grūdo speltų miltus sumaišome su kepimo milteliais.
- Sausąją ir šlapiąją mases gerai išmaišome iki vienalytės masės.
- Dedame paruoštą masę į keksiukų formeles, apibarstome saujele šilauogių ir kepame 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., su vėjelio funkcija.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!