Ramintos receptas: Moliūgų pudingas su slyvomis

Kategorija
Desertai, Populiariausi
Žymos:
Moliūgai, Moliūgų pudingas, Pudingas, sveikas desertas, sveikatai palanki mityba

Moliūginis pyragas, tinkamas ir pusryčiams, nėra labai saldus. Cukrus pakeistas datulių sirupu, bet galima dėti ir įprastą cukrų.

Jums reikės:

865 g ekologiško moliūgo;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių;

440 g viso grūdo Spelta miltų;

200 g ekologiško sviesto;

150 ml datulių sirupo;

šiek tiek kepimo miltelių;

žiupsnelio ekologiško cinamono;
280 g šviežių slyvų;

15 g datulių sirupo.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą nuplauname, nulupame žievę ir sutriname iki tyrės konsistencijos. Dedame sviestą ir išsukame.
  2. Į moliūgo ir sviesto masę dedame kiaušinius, miltus, pilame datulių sirupą, beriame kepimo miltelius ir cinamoną ir viską gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
  3. Paruoštą masę dedame į kepimo indą su kepimo popieriumi, ant viršaus dedame pjaustytas slyvas, apšlakstytas datulių sirupu ir kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
  4. Iškepus palaukiame apie 15-20 min. kol šiek tiek atvės ir sutvirtės, tuomet tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x