Moliūginis pyragas, tinkamas ir pusryčiams, nėra labai saldus. Cukrus pakeistas datulių sirupu, bet galima dėti ir įprastą cukrų.
Jums reikės:
865 g ekologiško moliūgo;
5 vnt. ekologiškų kiaušinių;
440 g viso grūdo Spelta miltų;
200 g ekologiško sviesto;
150 ml datulių sirupo;
šiek tiek kepimo miltelių;
žiupsnelio ekologiško cinamono;
280 g šviežių slyvų;
15 g datulių sirupo.
Gaminimo eiga
- Moliūgą nuplauname, nulupame žievę ir sutriname iki tyrės konsistencijos. Dedame sviestą ir išsukame.
- Į moliūgo ir sviesto masę dedame kiaušinius, miltus, pilame datulių sirupą, beriame kepimo miltelius ir cinamoną ir viską gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
- Paruoštą masę dedame į kepimo indą su kepimo popieriumi, ant viršaus dedame pjaustytas slyvas, apšlakstytas datulių sirupu ir kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
- Iškepus palaukiame apie 15-20 min. kol šiek tiek atvės ir sutvirtės, tuomet tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!