Ramintos receptas: Moliūgų pudingas su slyvomis

Kategorija
Desertai, Populiariausi
Žymos:
Moliūgai, Moliūgų pudingas, Pudingas, sveikas desertas, sveikatai palanki mityba

Moliūginis pyragas, tinkamas ir pusryčiams, nėra labai saldus. Cukrus pakeistas datulių sirupu, bet galima dėti ir įprastą cukrų.

Jums reikės:

865 g ekologiško moliūgo;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių;

440 g viso grūdo Spelta miltų;

200 g ekologiško sviesto;

150 ml datulių sirupo;

šiek tiek kepimo miltelių;

žiupsnelio ekologiško cinamono;
280 g šviežių slyvų;

15 g datulių sirupo.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą nuplauname, nulupame žievę ir sutriname iki tyrės konsistencijos. Dedame sviestą ir išsukame.
  2. Į moliūgo ir sviesto masę dedame kiaušinius, miltus, pilame datulių sirupą, beriame kepimo miltelius ir cinamoną ir viską gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
  3. Paruoštą masę dedame į kepimo indą su kepimo popieriumi, ant viršaus dedame pjaustytas slyvas, apšlakstytas datulių sirupu ir kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
  4. Iškepus palaukiame apie 15-20 min. kol šiek tiek atvės ir sutvirtės, tuomet tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x