Ingredientai:
1 stiklinės raudonųjų lęšių (sausų)
1 cukinijos (su žievele)
2 morkos
0,5 didelio svogūno
2 kiaušinių
Mažiau nei 1 stiklinės kukurūzų miltų
Druskos, pipirų, persilado prieskonių
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Papildomai gali būti česnakas
Grietinė ar graikiškas jogurtas su česnaku ir druskyte| Pateikimui
Gaminimo eiga
1. Ant lęšių užpilkite verdančio vandens ir palaikykite 15 min. Tada lęšius sublenderiuokite iki vienalytės masės.
2. Svogūną pakepinti ant alyvyogių aliejaus.
3. Morką, cukiniją sutarkuokite su smulkia burokine tarka. Ir į pakepintą svogūną sudėkite tarkuotas morkas.
4. Įdėkite kartu visus ingredientus daržoves, maltus lęšius, kiaušinius, prieskonius ir miltus.
5. Iš paruoštos masės formuokite kepsniukus su šaukštu ir dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.