Ingredientai:
1 kg lašišos (be odos ir kaulų)
½ poro
2 saliero stiebai
4 nedidelės morkos
½ žiedinio kopūsto (kalafioro)
½ brokolio
1–2 v. š. alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, persiladas, ciberžolė, krapai
100 ml grietinės (galima naudoti grietinėlę arba augalinę sojos/kokoso grietinėlę)
2 v. š. varškės užtepėlės su žolelėmis ir česnaku (nebūtinai)
Apie 1-1,5 l vandens Gaminimo eiga
1. Daržovių paruošimas: supjaustykite porą pusžiedžiais, salierą mažais gabalėliais, o morkas – griežinėliais. Kalafiorą ir brokolį suskirstykite mažais žiedynėliais.
2. Į didelį troškintuvą įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai pakepinkite porą bei salierą, kol suminkštės. Įdėkite morkas ir supilkite verdančio vandens ir troškinkite 10 min. Sudėkite kalafiorą ir brokolį, pagardinkite druska, pipirais, persiladu ir ciberžole. Virkite apie 5 minutes.
3. Lašišos paruošimas – supjaustykite 1 kg lašišos kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į sriubą. Virkite dar apie 5–7 minutes, kol žuvis išvirs.
4. Supilkite grietinę ir įmaišykite varškės užtepėlę su žolelėmis ir česnaku. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar keletą minučių.
5. Pabarstykite krapais ir leiskite sriubai kelias minutes pastovėti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.