Ar žinojai, kad skani skumbrė gali būti ne tik rūkyta, tačiau skani ir sveika kepta orkaitėje. Būtinai išmėgink!
Daug žuvies; daug daržovių; mažai druskos; tausojantis; daug baltymų; mažai sudėtinių dalių; greitai paruošiama.
Jums reikės:
- 1 vnt. atšildytos skumbrės (išdarinėtos, be galvos);
- Žiupsnelio druskos bei juodųjų pipirų;
- Šlakelio neraf. ekologiško agavų sirupo;
- 1 vnt. ekologiškos citrinos;
- Šv. sezoninių daržovių (pomidorai, špinatai, agurkai ir pan.)|Pateikimas;
- Šviežio baziliko lapelių|Pateikimas.
Gaminimo eiga:
- Nuplauname skumbrę. Pabarstome prieskoniais, apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis, sirupu.
- Dedame ant kepimo popieriaus į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių.
- Tiekiame su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis, papuošiame baziliku. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!