Ingredienta salotoms:
3 vidutinio dydžio bulvės
1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių
1 nedidelis raudonasis svogūnas
1 sauja šviežių petražolių arba rukolų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Maltos rūkytos paprikos, persilado, druskos ir juodųjų pipirų Padažui:
500 g graikiško jogurto
1 ilgo agurko
1 nedidelio raudonojo svogūno
Druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimas:
1. Paruoškite bulves ir avinžirnius: bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, nuvarvinkite ir nusausinkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C arba kepkite karšto oro gruzdintuvėje. Bulves ir avinžirnius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba dėkite į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite apie 25–30 minučių, kol bulvės apskrus, o avinžirniai taps traškūs.
2. Paruoškite jogurto padažą: Agurką sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną. Dubenyje sumaišykite jogurtą, agurką, svogūną, druską, pipirus. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių, kad skoniai susijungtų.
3. Patiekite salotas: Iškepusias bulves ir avinžirnius išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Smulkiai supjaustykite petražoles ir raudonąjį svogūną. Bulves ir avinžirnius sudėkite į lėkštę, užberkite petražoles ir svogūną. Patiekite su šviežiu agurkiniu jogurto padažu šalia arba užpilkite ant viršaus.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.