Humusas

Kategorija
Salotos, Sveikas užkandis
Žymos:
Humusas, sveika mityba, Sveikas užkandis


Jums reikės:
  • 1,5 stikl. avinžirnių (išmirkytų vandenyje per naktį) ;
  • 4 v.š. tahini (sezamų pasta) ;
  • 4-5 v.š. citrinos sulčių ;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus ;
  • 4 česnako skiltelių ;
  • 1 a.š. malto kumino ;
  • ½ a.š. druskos ;
  • ¼ a.š. maltų kajeno pipirų arba maltos aitriosios paprikos ;
  • Patiekimui: rūkytos paprikos miltelių ;
  • alyvuogių aliejaus ;
  • šviežių daržovių lazdelių (morkų, kaliaropių, agurkų, salierų ir pan.) .
Gaminimo eiga:
  • Per naktį vandenyje išmirkytus avinžirnius perplaukite ir išvirkite. Nupilkite nuovirą į atskirą indą (jo dar prireiks), avinžirnius ataušinkite.
  • Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą arba kombainą, įpilkite apie ½ stikl. atidėto nuoviro. Sumalkite iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, papildomai po truputį pilkite nuovirą, kol pasieksite norimą konsistenciją. Paragaukite, ir jei reikia, pakoreguokite skonį papildomai įdedant česnako, kumino, citrinos sulčių arba druskos.
  • Patiekiant humusą pašlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite rūkytos paprikos miltelių ir valgykite su šviežių daržovių lazdelėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x