Grūdų traškučiai

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
grūdai, grūdų traškučiai, Sveikas užkandis, traškučiai

Nuostabus traškus užkandis. Recepte nurodytas sėklas kiekvieną kartą kepdami traškučius keiskite vis kitomis. Druskos iki 1 g/100g, be pieno produktų, augalinis, be pridėtinio cukraus, daug baltymų, be pridėtinių riebalų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g. Rekomenduojama – priešpiečiams, pavakariams

Jums reikės:
  • ¼ stikl. viso grūdo grikių miltų;
  • ¼ stikl. viso grūdo avižų miltų;
  • ¼ stikl. viso grūdo speltos miltų;
  • 1 v.š. maltų linų sėmenų;
  • 2 a.š. saulėgrąžų sėklų;
  • 1 a.š. sezamų sėklų;
  • 1 a.š. juodųjų sezamo sėklų;
  • ¼ a.š. druskos;
  • 1 stikl. vandens.
Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
  • Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sumaišykite dubenyje. Po truputį pilkite vandenį (gali prireikti ir mažiau nei visa stiklinė vandens) ir maišykite, kol bus pasiekta konsistencija kaip lietiniams blynams.
  • Į kepimo skardą įtieskite silikoninį padėkliuką (ant jo traškučius kepti yra patogiausia) arba kepimo popierių. Supilkite gautą masę ir mentele tolygiai ją paskirstykite po visą kepimo skardos plotį.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir supjaustykite gabaliukais. Vėl kiškite į orkaitę ir toliau kepkite dar 15 minučių. Praėjus šiam laikui, orkaitę išjunkite ir palikite joje traškučius dar 30 minučių.
  • Patikrinkite, ar traškučiai traškūs. (Gali būti, kad kraštuose esantys pilnai iškepė, todėl tokius išimame iš kepimo skardos, kad nesudegtų). Jei dar netraškūs, vėl įjunkite orkaitę iki 160°C ir kepkite dar 5–10 minučių arba ilgiau, kol traškučiai pilnai iškepa ir tampa traškūs.
Komentarų:

Įrašyti komentarą