Nuostabus traškus užkandis. Recepte nurodytas sėklas kiekvieną kartą kepdami traškučius keiskite vis kitomis.
Druskos iki 1 g/100g, be pieno produktų, augalinis, be pridėtinio cukraus, daug baltymų, be pridėtinių riebalų, skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g.
Rekomenduojama – priešpiečiams, pavakariams
Jums reikės:
- ¼ stikl. viso grūdo grikių miltų;
- ¼ stikl. viso grūdo avižų miltų;
- ¼ stikl. viso grūdo speltos miltų;
- 1 v.š. maltų linų sėmenų;
- 2 a.š. saulėgrąžų sėklų;
- 1 a.š. sezamų sėklų;
- 1 a.š. juodųjų sezamo sėklų;
- ¼ a.š. druskos;
- 1 stikl. vandens.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
- Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sumaišykite dubenyje. Po truputį pilkite vandenį (gali prireikti ir mažiau nei visa stiklinė vandens) ir maišykite, kol bus pasiekta konsistencija kaip lietiniams blynams.
- Į kepimo skardą įtieskite silikoninį padėkliuką (ant jo traškučius kepti yra patogiausia) arba kepimo popierių. Supilkite gautą masę ir mentele tolygiai ją paskirstykite po visą kepimo skardos plotį.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir supjaustykite gabaliukais. Vėl kiškite į orkaitę ir toliau kepkite dar 15 minučių. Praėjus šiam laikui, orkaitę išjunkite ir palikite joje traškučius dar 30 minučių.
- Patikrinkite, ar traškučiai traškūs. (Gali būti, kad kraštuose esantys pilnai iškepė, todėl tokius išimame iš kepimo skardos, kad nesudegtų). Jei dar netraškūs, vėl įjunkite orkaitę iki 160°C ir kepkite dar 5–10 minučių arba ilgiau, kol traškučiai pilnai iškepa ir tampa traškūs.
Komentarų: