Falafeliai su daržovėmis yra puikus vegetariškas patiekalas, kupinas baltymų ir skaidulų. O jei dar jie gaminami nefritiūrinėje, o karšto oro gruzdintuvėje arba kepami blyneliai ne gausiai pripildytoje keptuvėje, tai gaunasi dviguba nauda.

Ingredientai:
400 g konservuotų avinžirnių
0,5 cukinijos (su žievele)
1 morkos
2 kiaušiniai
Avižų miltų (kiekis priklauso ar blyneliai ar rutuliukai, blyneliams reikia mažiau miltų)
Druskos, pipirų, kumino
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Papildomai gali būti česnakas, čili prieskoniai (kas nori aitrumo)
Grūdėta varškė, rukola, agurkai, pomidorai| Pateikimui
Gaminimo eiga
1. Morką, cukiniją sutarkuokite per smulkią šiaudelių tarką.
2. Smulkintuvėje susmulkinkite avinžirnius su trupučiu skysčio likusio nuo avinžirnių konservavimo.
3. Įdėkite į daržoves, maltus avinžirnius, kiaušinius, prieskonius ir miltus.
4. Iš paruoštos masės formuokite mažus rutuliukus arba su šaukštu dėkite į keptuvę ir kepkite blynus.
5. Falafelius galima kepti 180 °C orkaitėje apie 20 minučių karšto oro gruzdintuvėje ar orkaitėje tik prieš tai apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite kol gražiai paruduos, arba kepkite keptuvėje aliejuje, kol gražiai apskrus.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x