Ingredientai maltinukams:
100 g virtų ryžių
500 g maltos baltos žuvies (pvz., menkės ar lydekos)
Druskos, pipirų, kario prieskonių pagal skonį
2 šaukštai kukurūzų miltų
2 kiaušiniai
1 šaukštas aliejaus (jei kepsite keptuvėje)
Šviežių salotų patiekimui Ingredientai salotoms:
3 morkos
2 obuoliai
1 citrina
Pora šaukštų alyuvuogių aliejaus
Druska Paruošimas:
1. Tešlos paruošimas: į dubenį sudėkite virtus ryžius, maltą žuvį, druską, pipirus ir kario prieskonius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite kukurūzų miltus. Viską gerai išminkykite, kad masė būtų vienalytė.
2. Iš paruoštos masės rankomis formuokite mažus maltinukus.
3. Kepimo pasirinkimai: Oro gruzdintuvėje: – įkaitinkite iki 180 °C, kepkite apie 10–15 minučių, kol maltinukai taps auksinės spalvos; Orkaitėje kepkite 200 °C temperatūroje ant kepimo popieriaus išklotos skardos apie 15–20 minučių; Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, kepkite maltinukus iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol jie taps auksiniai.
4. Maltinukus patiekite su šviežiomis salotomis – morkas ir obuolius sutarkuokite per burokinę tarką, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir apšlakstykite
alyvuogių aliejumi.
Patarimas – jei masė atrodo per skysta, įberkite šiek tiek daugiau kukurūzų miltų, kad maltinukai būtų lengviau formuojami.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.