Ingredientai:
200 g viso grūdo makaronų
100 g raudonųjų lęšių (sausų)
2 vidutinio dydžio morkų
1 mėlynojo svogūno
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
1-2 stiklinių daržovių sultinio
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Persilado, džiovinto česnako
Druska ir pipirai pagal skonį
Parmezano sūrio |pateikimui Paruošimas:
1. Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens ir išvirkite viso grūdo makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Nusausinkite, bet galite palikti šiek tiek makaronų vandens
padažui praskiesti.
2. Morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite ir viską dėkite į skardą. Taip pat į ją sudėkite lęšius, pomidorų tyrę, prieskonius, užpilkite daržovių sultinio.
3. Kepkite 30-40 min. ir tuomet visą masę padažo sutrinkite iki vienalytės masės.
4. Sumaišykite padažą su makaronais, jei atrodo per tiršta pilkite dar ir likusį makaronų skystį.
5. Tiekite su parmezano sūriu.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.