fbpx

Avinžirnių – burokėlių užtepėlė

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
avinžirniai, Burokėliai, sveika mityba, Sveika užtepėlė, Sveikas užkandis

Puikus būdas sveikai ir skaniai pagardinti užkandžius!

Jums reikės:
  • 600 g burokėlių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais ;
  • 1 valg. šaukšt. rūkytos paprikos ;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekti) ;
  • 2 skiltelės česnako, nuluptos ;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių ;
  • 400 g indelis konservuotų avinžirnių .
Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  • Burokėlius sudėkite ant didelio lakšto aliuminio folijos, pabarstykite paprika, pašlakstykite aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką, pabarstykite druska ir pipirais. Viską susukite į foliją ir pašaukite į orkaitę kepti 50 min.
  • Šiek tiek atvėsinkite keptus burokėlius, tada sudėkite juos kartu su skysčiu, kuris atsirado kepant, į elektrinį trintuvą, kartu suberkite avinžirnius, supilkite citrinų sultis ir viską gerai susmulkinkite iki vientisos masės.
  • Tiekite su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

užtepėlė receptas

Komentarų:

Įrašyti komentarą