Puikus būdas sveikai ir skaniai pagardinti užkandžius!
Jums reikės:
600 g žalių burokėlių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais ;
1 valg. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių ;
1 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus ;
2 skiltelės česnako, nuluptos ;
2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių ;
400 g konservuotų avinžirnių .
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Burokėlius nuplaukite, nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. paprika, pašlakstykite aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką, pabarstykite druska ir pipirais. Viską susukite į foliją ir pašaukite į orkaitę kepti 50 min.
Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
Burokėlius sudėkite ant didelio lakšto aliuminio folijos, suberkite česnaką, pabarstykite paprikos milteliais, druska ir pipirais.
Iškepusius burokėlius šiek tiek atvėsinkite, tada su visu atsiradusiu skysčiu sudėkite juos į elektrinį trintuvą.
Kartu suberkite avinžirnius, supilkite citrinų sultis ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
Tiekite su šviežių daržovių lazdelėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!