Jums reikės:
- 600 g viso grūdo/ speltų makaronų
- 2 indeliai (800 g) konservuotų be odelės pomidorų savo sultyse
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 2 dydžio morkų
- 2 vidutinio dydžio paprikų
- 2 skiltelių česnako
- 6-8 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3 a.š. džiovinto raudonėlio
- 2 a.š. džiovinto baziliko
- 80 g kietojo sūrio
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Morką ir papriką supjaustykite mažais gabaliukais. Česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apie 10 minučių pakepinkite morkas su paprikomis.
- Tada sudėkite smulkintą česnaką ir dar apie 1 minutę pakepkite. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, džiovintą raudonėlį ir baziliką, pasūdykite ir įberkite pipirų, gerai išmaišykite ir ant lėtos ugnies troškinkite apie 25 minutes.
- Baigę troškinti susmulkinkite su maisto smulkintuvu iki vientisos masė.
- Išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytą laiką.
- Makaronus patiekite su padažu, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!