VIDURŽEMIO JŪROS DIETOS PIETŲ LĖKŠTĖ: Troškinta lydeka su avinžirniais ir brokoliais

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Lydeka su avinžirniais, Lydeka su daržovėmis, Pietų lėkštė, Raminta Bogušienė, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, Troškinta lydeka, Viduržemio jūros dieta, Viduržemio jūros dietos pietūs

Greiti, skanūs ir maistingi pietūs. Sotumas išliks iki vakarienės, žinoma, tai gali būti ir vakarienės idėja.

4 asm. pietums reikės:

700 g šald. lydekos file (s.o., s.k);

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

400 g konservuotų avinžirnių;

1 vnt. brokolio;

Avokado |pateikimui;

Žalių alyvuogių| pateikimui;

Mėlynojo svogūno| pateikimui.

 

 

Gaminimo eiga

  1. Lydekos file atitirpiname iš vakaro šaldytuve arba tą pačią dieną – šaltame vandenyje. Paruošiame žuvį (nuskutame žvynus, nukerpame pelekus). Supjaustome gabaliukais.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir lengvai žuvies gabaliukus uždengę dangtį, apibarstę druska ir pipirais troškiname apie 10 min.
  3. Dedame avinžirnius ir dar troškiname apie 10 min.
  4. Brokolių žiedelius dedame į šaltą bei pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 min. Po to nusunkiame vandenį ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  5. Tiekiame lydeką su avinžirniais ir brokoliu bei kitomis daržovėmis (avokadu, alyvuogėmis, svogūnu).

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x