Baltyminiai sėklų batonėliai
Batonėliams reikės:
100 g sezamo sėklų;
100 g linų sėmenų;
100 g moliūgų sėklų;
100 g saulėgrąžų;
100 g migdolų drožlių;
6 kiaušinių baltymų;
5 vnt. smulkiai pjaustytų džiovintų pomidorų;
3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
2 v.š. maltų linų sėmenų;
100 ml vandens;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Maltų linų sėmenis užpilkite karštu vandeniu ir brinkinkite 15 min.
- Kitame inde sumaišykite sėklas, saulėgrąžas, migdolus, aliejų ir smulkintus pomidorus, brinkintus linų sėmenis ir druską.
- Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su sėklų mase.
- Formuokite norimo dydžio batonėlius dėdami geriausia į silikoninę formą ir kepkite 160ºC temperatūroje 25 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!