Ramintos receptas: Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Kategorija
Desertai, Populiariausi
Žymos:
avižiniai sausainiai, be pieno produktų, cukraus alternatyva, daug skaidulinių medžiagų, priespieciu dezute, Raminta Bogušienė, Sausainiai, sveikuoliskas uzkandis, sveikuoliski aviziniai sausainiai

Labai sotūs, maistingi, greitai paruošiami sausainukai. Puikiai tiks priešpiečiams. Sausainukai be pieno produktų, naudota cukraus alternatyva, jei avižiniai dribsniai be glitimo, tai ir sausainiai tinkami glitimui alergiškiems, taip pat su šiuo užkandžiu gaunama daug skaidulinių medžiagų.

Sausainiams reikės:

375 g avižinių dribsnių (iš jų 125 g avižinių dribsnių sumalti);

150 g razinų;

2 vnt. ekologiškų kiaušinių;

100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;

75 g saulėgrąžų;

100 ml agavų sirupo;

1 a.š. ekologiško cinamono.

 

Gaminimo eiga

  1. Razinas išbrinkiname verdančiame vandenyje, kelis kartus perplauname.
  2. Jei naudojame avižinius dribsnius, o ne avižinius miltus, dalį jų reikia sumalti iki miltų;
  3. Į indą dedame avižinius miltus, avižinius dribsnius, pilame aliejų, agavų sirupą, įmušame nuplautus kiaušinius ir viską išminkome. Tuomet dedame išbrinkintas razinas ir saulėgrąžų sėklas ir dar kartą išminkome.
  4. Formuojame rutuliukus, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Su stikline paspaudžiame, suplojame rutuliukus ir pasukame keletą kartų, kad suformuoti taisyklingus apskritimus.
  5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 20-25 min., kol gražiai paruduos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x