Ramintos receptas: Purūs rikotos blyneliai

Kategorija
Populiariausi, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Priešpiečiai, priespieciu dezute, purus blynai, Raminta Bogušienė, rikotos blynai, rikotos blyneliai, skanus blynai, Sveiki pusryčiai, sveiko maisto gamyba, vaikams i mokykla

Be galo purūs, maistingi ir skanūs blyneliai. Puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir priešpiečiams į mokyklą.

Blyneliams reikės:

250 g rikotos sūrio;

1 vnt. ekologiško kiaušinio;

200 g ekologiškų kvietinių miltų (1050);

250 g augalinio gėrimo/ pieno arba vandens;

40 g neraf. cukraus;

žiupsnelio druskos, kepimo miltelių, vanilinio cukraus;

50 ml ekologiško neraf. rapsų aliejaus| kepimui.

 

Gaminimo eiga:

  1. Rikotos sūrį, kiaušinius ir augalinį gėrimą/ pieną arba vandenį išplakti rankiniu plaktuvu iki veinalytės skystos masės.
  2. Miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišyti iki vientisos masės.
  3. Sausąją ir šlapiąją blynų masę sujungti ir atsargiai išmaišyti iki vienalytės blynų masės.
  4. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek rapsų aliejaus, su pilnu šaukštu formuojame blynelius ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x