Ramintos receptas: Morkų kotletai su kopūstais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Morkos, morkų kotletukai, Sveiki pietūs

Morkų saldumas ir prieskonių švelnus pasikandžiojimas puikiai dera šiuose kotletukuose. Meilę aštrumui reguliuokite padidindami ar pamažindami kario miltelių ir malto imbiero kiekį.

Jums reikės:
  • 2 didelių morkų;
  • 120 g baltagūžio kopūsto (maždaug trimis dalimis mažiau nei morkų);
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 50 g viso grūdo speltos miltų;
  • 1 a.š. ciberžolės;
  • 1 a.š. kario miltelių;
  • ¼ a.š. malto imbiero;
  • ¼ a.š. cinamono;
  • 1 š. kepimui tinkamo aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Morkas ir kopūstą sutarkuokite smulkia tarka.
  • Į morkas ir kopūstus sudėkite visus ingredientus, įpilkite aliejų ir gerai rankomis sumaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  • Formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  • Kepkite180 °C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol paviršius lengvai apskrus.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x