Ramintos receptas: Imbierinis amūras su šaltalankių sultimis ir salieru
Kategorija
Sveiki pietūs, Šventiniai patiekalai
Žymos:
Amūrai, Amūras, imbieras, kūčių stalo idėjos, šaltalankiai, Sveiki pietūs, Šventinis patiekalas, žuvies patiekalai, Žuvis
Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; daug daržovių.
Jums reikės:
1,5 kg amūro;
400 g saliero gumbo;
60 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
100 ml ekologiškų šaltalankių sulčių;
625 ml vandens;
230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
Druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų;
šiek tiek džiovintų prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Šaltalankių sultis sumaišome su vandeniu.
Su peiliu padarome skersai žuvies įpjovas ir ten sudedame paruoštą imbiero ir citrinos masę. Likusią masę sudedame į išskrostos žuvies vidų.
Beriame ant viršaus ir į vidų druskos, taip pat pipirų, prieskoninių žolelių įtriname į vidinę žuvies masę.
Ant viršaus pilame pusę kiekio šaltalankių sulčių atskiestų su vandeniu.
Nulupame saliero gumbą ir supjaustome jį griežinėliais. Šiek tiek pasūdome ir dedame į skardą šalia žuvies.
Pjaustome gabaliukais sviestą ir jį dedame į žuvies vidų bei ant viršaus.
Uždengiame folija, kad žuvis neišsausėtų ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
Po pusvalandžio nuimame foliją, pilame likusias šaltalankio sultis ir dar pakepame apie puse valandos. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!