Menkės kukuliai pomidorų padaže

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Menkė, sveika mityba, Sveiki pietūs

Švelnaus skonio menkės kukuliai puikiai dera su pomidorų padažu.Skonį paįvairinti galima su bet kokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis – petražolėmis, raudonėliu, čiobreliu, baziliku ar kalendra – jas užsibarstant ant jau paruoštų žuvies kukulių.

Jums reikės:
  • 450 g menkės filė ;
  • 1 svogūno ;
  • 1-2 česnako skiltelių ;
  • 1 kiaušinio ;
  • 4 v.š. (30 g) viso grūdo speltos miltų ;
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ;
  • žiupsnelio druskos ;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
  • baziliko ar petražolių (patiekimui) ;
  • citrinos(patiekimui) ;
  • Padažui: 400 g konservuotų pomidorų be odelės ;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus ;
  • 2 česnako skiltelių ;
  • kelių čiobrelio ar raudonėlio šakelių ;
  • 1 lauro lapo ;
  • žiupsnelio druskos ;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų ;
Gaminimo eiga:
  • Menkės filė smulkiai sukapokite arba sumalkite.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite.
  • Citriną, jei ne ekologiška, gerai nušveiskite su soda ir nutarkuokite geltoną žievelę.
  • Žuvį sumaišykite su visais ingredientais. Priklausomai nuo menkės kokybės, gali prireikti įdėti papildomą šaukštą miltų (arba vieną šaukštą bulvių ar kukurūzų krakmolo), jei masė per daug skysta.
  • Suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius. Palikite juos iki kol pagaminsite padažą.
  • Padažui konservuotus pomidorus maisto trintuvu susmulkinkite iki tyrės konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepkite sukapotas česnako skilteles, bet neleiskite joms paruduoti. Įpilkite pomidorų tyrę,½ stiklinės karšto vandens, įdėkite čiobrelio arba raudonėlio šakeles, lauro lapą ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Gale įberkite druskos ir pipirų.
  • Į paruoštą padažą švelniai suguldykite žuvies kukulius, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 15 min., kol kukuliai išvirs.
  • Patiekite žuvies kukulius apibarstytus šviežiais baziliko ar petražolių lapeliais. Jei norisi, ant kukulių išspauskite citrinos sulčių.
  • Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x