Avinžirnių – burokėlių užtepėlė

Kategorija
Salotos, Sveikas užkandis, Šventiniai patiekalai
Žymos:
avinžirniai, Burokėliai, sveika mityba, Sveika užtepėlė, Sveikas užkandis

Puikus būdas sveikai ir skaniai pagardinti užkandžius!

Jums reikės:
  • 600 g žalių burokėlių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais ;
  • 1 valg. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių ;
  • 1 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus ;
  • 2 skiltelės česnako, nuluptos ;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių ;
  • 400 g konservuotų avinžirnių .
Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
  • Burokėlius nuplaukite, nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. paprika, pašlakstykite aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką, pabarstykite druska ir pipirais. Viską susukite į foliją ir pašaukite į orkaitę kepti 50 min.
  • Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.
  • Burokėlius sudėkite ant didelio lakšto aliuminio folijos, suberkite česnaką, pabarstykite paprikos milteliais, druska ir pipirais.
  • Iškepusius burokėlius šiek tiek atvėsinkite, tada su visu atsiradusiu skysčiu sudėkite juos į elektrinį trintuvą.
  • Kartu suberkite avinžirnius, supilkite citrinų sultis ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
  • Tiekite su šviežių daržovių lazdelėmis. Skanaus!

užtepėlė receptas

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x