Ypač patiks mažiesiems. Gaminti galima su visa šeima!
Jums reikės:
- 250 g viso grūdo Spelta ir Spelta miltų (50/50),
- 30 g neraf. cukraus ,
- 100 g sviesto,
- 1 vnt. kiaušinio,
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
- Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 ℃ temperatūros. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite kepimo popierių.
- Į dubenį sudėkite miltus, cukrų, gabaliukais supjaustytą sviestą, kiaušinį ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės 5-10 min.
- Paimkite 1 valg. š. masės ir susukite iš jo nedidelį (apie 3 cm skersmens) rutuliuką. Padėkite ant paruoštos skardos ir prispauskite šakute taip, kad gautumėte plokščią, apvalų sausainį. Tą patį padarykite su likusia tešla.
- Kepkite 20 min. 180 ℃ temperatūroje ar iki auksinės plutelės susidarymo.
- Iškepusius sausainius atvėsinkite ir ragaukite.
- Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!