Puikiai tinka priešpiečiams. Patiks visai šeimai.
Jums reikės:
- 650 g viso grūdo speltos miltų
- 250 g kefyro (2,5%)
- 90 g nerafinuoto cukraus
- 2 mažų kiaušinių (1,5 tešlai ir 0,5 aptepimui)
- 10 g medaus
- 0,5 a.š. sodos
- Žiupsnelio druskos
- 60 g Aliejaus
Gaminimo eiga:
- Kefyrą sumaišykite su soda, tuomet įmaišykite kiaušinius, cukrų, medų, aliejų, druską ir išmaišykite iki vientisumo. Į skystą masę po truputi berkite miltus ir išminkykite nelipnią tešlą. Iš tešlos išminkykite storą volelį ir supjaustykite į 10-15 dalių, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 180⁰C temperatūroje, 25-30 min., kol gražiai parus.