Viso grūdo avižinių dribsnių sausainiai su morkomis

Kategorija
Desertai, Sveikas užkandis

Puikus desertas mažiems ir dideliems!

Jums reikės:
  • 360 g viso grūdo avižinių dribsnių,
  • 3 vnt. (240 g) morkų,
  • 300 g viso grūdo Spelta kvietinių miltų,
  • 240 g medaus,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 150 g sviesto (82 % rieb.),
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 7,5 ml vanilės ekstrakto,
  • 7,5 g kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
  • Dideliame inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  • Morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
  • Kitame inde išplakite kiaušinius su medumi (jei medus kietas, jį pašildykite garų vonelėje). Tuomet įmaišykite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
  • Avižinių dribsnių masę sumaišykite su kiaušinių mase ir atsargiai įmaišykite tarkuotas morkas.
  • Šaukštu formuokite rutuliuko formos pusgaminius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspauskite, kad taptų plokšti.
  • Kepkite orkaitėje 170 ℃ temperatūroje 10-15 min. kol gražiai apskrus.
  • Iškeptus sausainius atvėsinkite ir ragaukite, skanaus!

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x