Puikus desertas mažiems ir dideliems!
Jums reikės:
- 360 g viso grūdo avižinių dribsnių,
- 3 vnt. (240 g) morkų,
- 300 g viso grūdo Spelta kvietinių miltų,
- 240 g medaus,
- 1 arb. š. cinamono,
- 150 g sviesto (82 % rieb.),
- 2 vnt. kiaušinių,
- 7,5 ml vanilės ekstrakto,
- 7,5 g kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
- Dideliame inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
- Morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
- Kitame inde išplakite kiaušinius su medumi (jei medus kietas, jį pašildykite garų vonelėje). Tuomet įmaišykite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
- Avižinių dribsnių masę sumaišykite su kiaušinių mase ir atsargiai įmaišykite tarkuotas morkas.
- Šaukštu formuokite rutuliuko formos pusgaminius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspauskite, kad taptų plokšti.
- Kepkite orkaitėje 170 ℃ temperatūroje 10-15 min. kol gražiai apskrus.
- Iškeptus sausainius atvėsinkite ir ragaukite, skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!