Viso grūdo avižinių dribsnių sausainiai su morkomis

Kategorija
Desertai, Sveikas užkandis
Žymos:
avižiniai sausainiai, sveikas desertas, sveikas receptas, Sveiki sausainiai

Puikus desertas mažiems ir dideliems!

Jums reikės:
  • 360 g viso grūdo avižinių dribsnių,
  • 3 vnt. (240 g) morkų,
  • 300 g viso grūdo Spelta kvietinių miltų,
  • 240 g medaus,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 150 g sviesto (82 % rieb.),
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 7,5 ml vanilės ekstrakto,
  • 7,5 g kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
  • Dideliame inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  • Morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
  • Kitame inde išplakite kiaušinius su medumi (jei medus kietas, jį pašildykite garų vonelėje). Tuomet įmaišykite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
  • Avižinių dribsnių masę sumaišykite su kiaušinių mase ir atsargiai įmaišykite tarkuotas morkas.
  • Šaukštu formuokite rutuliuko formos pusgaminius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek paspauskite, kad taptų plokšti.
  • Kepkite orkaitėje 170 ℃ temperatūroje 10-15 min. kol gražiai apskrus.
  • Iškeptus sausainius atvėsinkite ir ragaukite, skanaus!

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x