Vaikų mėgstamiausi - varškėčiai!
Jums reikės:
- 500 g varškės 9% rieb;
- 320 g šviesių spelta miltų;
- 2 kiaušinių;
- 2 v.š nerafinuoto cukraus;
- Žiupsnelio joduotos druskos.
Gaminimo eiga:
- Varškę pertrinkite ir sumaišykite su miltais, kiaušiniais, cukrumi ir druska. Iš gautos masės iškočiokite volelius ir supjaustykite juos 2-3 cm. ilgio gabalėliais.
- Į puodą su verdančiu vandeniu atsargiai suleiskite pusgaminius ir virkite 5-7 min.
- Išvirę varškėčiai turi būti nesutrūkę, nesuirę ir nepraradę savo formos.
- Tiekiame su mėgstamomis šviežiomis ar šaldytomis uogomis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!